A swissQprint 2012 májusában hozta forgalomba a Nyala UV síkágyas nyomdagépét. Pontosan tizenegy évvel később a svájci gyártó immár 1000. példányát adta el ebből a sikeres modellből, amely óriási mérföldkő cégünk életében! Ráadásul nyomdagépeink kiemelkedő minőségét ismét két EDP díjjal ismerték el!

A swissQprint gyártócsapata egy különleges nyomdagépet ünnepelt a cég svájci központjában: az ezredik Nyala gépet, amely júniusban készül el és kerül átadásra. A 3,2 méter széles síkágyas nyomtató tizenegy évvel ezelőtti bemutatása óta sikertörténetnek számít.

A legnépszerűbb nyomdagép

Ennek a nyomtatónak szerte a világon sok követője van. Az európai piacon már nyolc éve a legkelendőbb modell kategóriájában. „A Nyala a prémium nyomtatási minőség, a multifunkcionalitás és a hatékonyság szimbiózisa” – így jellemzi a swissQprint. A nyomtatási felület méretei és modularitása miatt a Nyala széles körű szabadságot kínál az alkalmazások és formátumok tekintetében, amelyeket kezelni képes. A felhasználók kiemelkedő nyomtatási minőséggel tűnhetnek ki – akár 1350 dpi felbontással. Carmen Eicher, a swissQprint értékesítési és marketing igazgatója hozzáteszi: „Ügyfeleink nagyra értékelik a rendszer magas rendelkezésre állását és az alacsony energiafogyasztást.”

Az opciók multifunkcionalitást biztosítanak

A swissQprint felhasználók a jelenlegi igényeknek megfelelően konfigurálják nyomtatójukat, majd később bővíthetik és módosíthatják a konfigurációt. Christof Lüchinger, a swissQprint gyártási menedzsere jól tudja ezt: „Gyakorlatilag minden vásárló már a kezdetektől megrendelte a roll to roll opciót, és így úgymond két nyomtatót kap egyben.” További kiegészítők közé tartozik a dual roll opció, a tábla opció a legfeljebb négy méter hosszú panelekhez, az üvegnyomtatási opció és a Rob be- és kirakó robot a felügyelet nélküli működéshez. A Nyala továbbá kilenc szabadon konfigurálható színcsatornával rendelkezik, így a CMYK mellett light színek, fehér, effektlakk, narancs, neon és egy primer is rendelkezésre áll.

Magas gyártási és energiahatékonyság

A hasznos funkciók hozzájárulnak a hatékony munkafolyamathoz: tandem módban a Nyala megállás nélkül feldolgozza a nagyobb példányszámokat. Bármilyen formátum gyorsan beállítható és kinyomtatható (kétoldalas regisztrációs pontossággal) – itt jönnek képbe a swissQprint regisztrációs tüskéi és az erőteljes vákuum. A Nyala és a teljes swissQprint termékcsalád is kitűnik takarékos energiaigényével. A jelenlegi modellek mindegyike megkapta az ISO 20690:2018 tanúsítványt a „kategóriájában legjobb” energiahatékonyság érdekében. Átlagosan mindössze 2,2 kWh-t fogyasztanak, ami ugyanannyi áramfogyasztás, mint egy hagyományos elektromos vízforralóé. A nagyformátumú nyomtatók tartóssága – gyakorlatilag mind az 1000 Nyala még üzemben van – jelentősen hozzájárul ezeknek a svájci termékeknek a fenntarthatóságához és profittermelő képességéhez.

A minőség elismerése: Újabb két EDP Díj a swissQprint-nek!

Európa 21 vezető digitális termelési technikákkal foglalkozó szaklapja minden évben értékeli a legújabb fejlesztéseket – olyan termékeket, mint a szoftverek és hardverek, a digitális nyomtatóeszközök, a periféria, a nyomdaiutómunka megoldások és a fogyóeszközök. A kategóriájuk legjobb termékeit EDP (European Digital Press Association)-díjjal jutalmazzák.

A swissQprint tegnap ismét két EDP-díjat kapott: 

  1. A Kudu, mint a legjobb síkágyas/hibrid nyomdagép a 250 nm/h vagy annál magasabb nyomtatási sebességű nyomdagépek kategóriájában
  2. Üveg nyomtatási Opciónk az „Üveggyártás” kategóriában.